Loading www.studenttests.nl
Please wait...

GMAT Score

Jouw GMAT score rapport bevat vijf scores: analytisch schrijven, geïntegreerde redenering, kwantitatief, verbaal en totaal. Het bevat ook alle scores van eventuele eerdere GMAT tests die jij in de afgelopen vijf jaar hebben afgelegd, evenals de contactgegevens en demografische gegevens die jij gegeven hebt bij het inschrijven voor de test.

De totaal score voor het GMAT-examen wordt gegeven op een schaal van 200-800 en is gebaseerd op de prestatie op de kwantitatieve en verbale onderdelen. Twee derde van de mensen die de test afleggen, scoren meestal tussen de 400 en 600. De AWA en IR-secties worden afzonderlijk gescoord en tellen niet mee voor de totaalscore. Ze worden niet opgenomen op de onofficiële score rapporten die meteen na het examen beschikbaar zijn op de test centrum, maar staan op de officiële score rapportages die binnen 20 dagen na het afleggen van het examen beschikbaar zijn. Jouw GMAT score blijft vijf jaar geldig.

Meer informatie over GMAT score rapporten

Nieuw: Interpreteer jouw GMAT resultaten met de nieuwe verbeterde Score Rapport. Krijg een diepgaande analyse van jouw totale prestaties op de GMAT inclusief hoe je presteerde op de verschillende onderdelen van het examen. Meer informatie


 

Hoe ontvang ik mijn GMAT score?

Meteen nadat jij de test hebt voltooid, zijn de onofficiële scores over de verbale en kwantitatieve secties beschikbaar, samen met de totaalscore en een vergunning nummer. Wanneer je jouw GMAT afspraak plant, zal men je vragen om aan te geven of jij jouw officiële Score Report online of per post wilt ontvangen.

Online  Als jij ervoor kiest om jouw Official Score Rapport online te ontvangen, krijgt je meestal binnen 20 kalenderdagen na de test een e-mail met een link naar jouw officiële Score Rapport. Om het rapport te bekijken moet je jouw authorisatiecode van de officieuze score rapport invoeren. Je kan het rapport downloaden of afdrukken.

Per post - Als je ervoor kiest om het Official Score Rapport per post te ontvangen, wordt het ongeveer 20 dagen na de test naar je toegestuurd maar de ontvangsttijd kan enigszins variëren.

 

Hoe stuur ik mijn GMAT score naar de onderwijsinstellingen?

 

Op de dag van de test, voordat je met de test start, kan je maximaal vijf GMAT programma's kiezen die jouw Official Score Rapport kunnen ontvangen. De door jou geselecteerde studieprogramma's zullen het rapport ongeveer 20 dagen na de test ontvangen. U kunt ook extra score rapporten bestellen die per post of fax naar onderwijsinstellingen gestuurd kunnen worden. De volledige lijst van erkende GMAT score rapport ontvangers is beschikbaar in de GMAT accepteren School lijst.