GMAT Voorbereiding

Je moet weten wat de GMAT test is en hoe deze werkt.

Oefenen voor het GMAT examen ® kan essentieel zijn om een goede score te halen. Haal hier je gratis GMAT voorbereiding software! De slimste manier om te beginnen met de voorbereiding voor de GMAT is door het downloaden van de gratis GMATPrep software.

GMAT test registratie

Om je aan te melden voor de GMAT moet je een GMAT test centrum zoeken en een beschikbare datum kiezen. Je kunt je tot 6 maanden van tevoren inschrijven, met een minimum van 21 dagen voor je inschrijvingsdeadline. GMAT examen registratie is online of telefonisch mogelijk. Wij leiden je door de verschillende registratiemogelijkheden .

GMAT Score

Jouw GMAT score rapport bestaat uit vijf onderdelen: Analytisch Schrijven, Geïntegreerd Redeneren, Kwantitatief, Verbaal en Totaal. De totale score voor je GMAT examen wordt geschaald tussen de 200-800 en is gebaseerd op je prestaties op de Kwantitatieve en Verbale onderdelen. Tweederde van de deelnemers haalt vaak een score tussen de 400 en 600.

GMAT 2019 - Graduate Management Admission Test

 

De GMAT wordt beschouwd als de beste test, omdat het werkt. GMAT De Graduate Management Admission Test® (GMAT®) is een computer-based beoording die een goede en betrouwbare voorspeller is van jouw academische prestaties in de huidige Graduate Management opleidingen. Vooraanstaande bedrijfskundige opleidingen en programma's voor management opleidingen in de hele wereld erkennen de GMT als de meest effectieve voorspeller van succesvolle academische prestaties. Dat betekent dat hoe beter je op de GMAT scoort, des te beter jouw resultaten in de colleges zullen zijn. Deze validiteit en betrouwbaarheid is belangrijk voor scholen bij het nemen van toelatingsbeslissingen.

De GMAT test meet cognitieve vaardigheden op een hoog niveau in plaats van feiten en gaat niet uit van kennis over het zakenleven or management. GMAT scores worden in de hele wereld door bedrijfskunde opleidingen gebruikt voor hun business en management programma's zoals MBA, Master in Management, Master of Finance en veel andere programma's.

Vandaag de dag gebruiken meer dan 5700 programma's wereldwijd de GMAT-test als een objectieve manier om het academische potentieel van aspirant-studenten te vergelijken - ongeacht hun opleiding, nationaliteit, leeftijd of geslacht.

Doe de test wanneer je op je top bent en doe een aanvraag conform jouw planning 2019. GMAT test scores blijven vijf jaar geldig, zodat jij flexibiliteit hebt om te beslissen of je jouw graduate studies direct na universiteit wilt starten of later. <0 /> <0 /> Je kan de test in de hele wereld afleggen, in meer dan 110 testcentra, vrijwel elke dag van het jaar.


Zoek jouw dichtstbijzijnste GMAT testcentrum en registreer je vandaag nog voor het GMAT examen!

 

Hoe wordt de GMAT test afgelegd?

De GMAT test wordt helemaal in het Engels afgenomen. De kwantitatieve en verbale onderdelen van het examen zijn computer-adaptief, hetgeen betekent dat de vragen voor jou worden gekozen op basis van hoe je eerdere vragen hebt beantwoord. In het algemeen is het zo dat hoe meer juiste antwoorden je geeft, hoe moeilijker de test wordt. Jouw score wordt gebaseerd op zowel de moeilijkheidsgraad van de vragen die je hebt beantwoord en het aantal juiste antwoorden. Door de aanpassing aan jouw individuele vaardigheidsniveau verkort de computer adaptieve toets de tijd die nodig is om het examen te voltooien en wordt een hogere nauwkeurigheidsgraad bereikt dan bij een standaardtest.

 

Hoe ziet de GMAT test eruit?

De GMAT test bestaat uit de volgende vier onderdelen:

  • GMAT Analytical Writing Assessment (AWA): Het gedeelte van de AWA of analytische schrijfopdracht die 30 minuten duurt, bestaat uit een essay: Analyse van een gegeven argument. Het AWA onderdeel meet jouw vermogen tot kritisch redeneren en het communiceren van ideeën.
  • GMAT Integrated Reasoning Sectie Het 30 minuten durende onderdeel over geïntegreerd redeneren bestaat uit 12 vragen die jouw vermogen meten om gegevens in verschillende formaten en uit meerdere bronnen te analyseren en samen te vatten.
  • GMAT Quantitative Section De 75-minuten durende kwantitatieve onderdeel bestaat uit 37 vragen die jouw vermogen meten om kwantitatief te redeneren, kwantitatieve problemen op te lossen, en de grafische gegevens te interpreteren.
  • GMAT Verbal Section De 75-minuten durende verbale deel bestaat uit 41 vragen die jouw vermogen om in het Engels teksten te analyseren, conclusies te trekken en begrijpend te redeneren.  

Let op:: Omdat de computer elke vraag beoordeling voordat de volgende vraag geselecteerd wordt, kan je geen vragen overslaan, wijzigen of teruggaan naar jouw antwoorden op eerdere vragen.

GMAT Test in België

GMAT Test in Nederlanden

GMAT Test in Nederlanden

GMAT websites